2012. március 15., csütörtök

Szakcsi Lakatos Béla újra irritál

Érezte már azt a kedves olvasó egy minden politikumot nélkülöző produkció láttán, hogy most rögtön felmegy a színpadra, és tettlegességig fajulón adja az ott magát önkifejező művésznek a tudtára a véleményét? Igen? Mert mi is!

Nálunk ennek a felindulásnak az egyik gyakori alanya Szakcsi Lakatos Béla szokott lenni. Az a zongorista, aki bármilyen koncertet képes szétbarmolni. A zajzenét még csak-csak el lehet viselni, de ha SZLB is közbeklimpírozik, akkor a végítélet is százszorta szörnyűbbé válik. Ül ott ez a tohonya alak kabátban és inog előre-hátra. A feltehetően a zsíros haját részben elleplezendő, baseballsapkát visel, alatta meg sötét szemüveget, ami a nagy zongoragyalázásba belemelegedve mind lejjebb csúszik az orrnyergén. Efölött szokott kissé debil fejjel előrenézegetni ránk, hogy gerjed-e már bennünk az élvezet. Hát nem szokott.

Ezúttal sem várható ilyesmi, mármint volna várható ilyesmi, ha Budapesti Tavaszi Fesztiválon a Gypsy-Indian World Jazz Projectre váltanánk jegyet (2200, 3700, 5500, 6900 Ft). Pedig Március 19-én a Bartók Béla Nemzeti Hangversenyteremben Szakcsi Lakatos Béla is kiveszi a részét a borzalomból: „a mindent átható improvizáció segítségével hozzák létre a world jazz produkciót.”

Na, ebben a mondatban legalább három olyan kifejezés is szerepel, amitől minket a sikítófrász kerülget. Mi pedig azt a helyet kerüljük nagy ívben, ahol ilyesmi zenecsiholás bekövetkezhet. Kedves olvasó, a lelki egészsége megőrzése végett tegyen ön is így!


Az Indexhez tartozó blogponthúról kitiltott blogunk kommentjei:

 
 
 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése