2012. március 22., csütörtök

Nem bírnak magukkal a népszerű négerek

Érdemel orr-ráncolásnál többet valaki, aki ilyen randaságot képes a nyakába venni? Megjegyzendő: a kép nem a nyolcvanas években készült, hanem alig pár éve!

Ahelyett, hogy szomorkodva jól mutatnának filmes plakátokon, nemzetközi jazznapot alapítanak. Mármint ez a Herbie Hancock nevű ezt teszi. Ahelyett, hogy örülne, hogy sikerült neki világhíressé zongoráznia magát, teleszemetelni mások otthonát több kamionnyi lemezzel, beérné azzal, hogy néhanap a többi néger haverjával elhülyéskedik a hátsó kertben kolbászsütögetés és sörözgetés közben – ő csakazértis tovább szervezkedik.

Van valami UNESCO-kavarás. Április végén lesznek hírességeket felvonultató koncertek meg egyéb rendezvények. Szó van olyan nagyvárosokról, mint Párizs, New Orleans, New York, meg olyan országokról, mint Algéria, Uruguay. De tök mindegy, se titeket, se minket nem érdekel az ilyesmi, se ti, se mi nem azért vagyunk ezen a blogon, hogy érdekeljen. Azt talán érdemes tudni, hogy Magyarországi rendezvényekről még nem érkeztek hírek. És ez jó.

Herbie Hancockról és a művészetéről nekünk az a markáns véleményünk, ami a hajlítás után következik. Javasoljuk nektek is, hogy ez legyen a ti véleményetek is. Előbb azonban jobb, ha tudjátok, hogy ennek a fickónak a leghíresebb, legmielőttmeghalszhallanodkellebb lemeze 1973-as, és ez a borítója:





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése