2012. április 7., szombat

Logikai vonalakon kevert energiaáramlás


Folytatjuk a 2012-es Mediawave fesztivál jazzer fellépőinek szemlézését. Ken Vandermark és Paal Nilssen-Love a soros.

Hőseink, épp mielőtt megvágta volna őket az áram. Mindannyiunk okulására túlélték.
 
„Ez egy a nagyon magas energiájú szabad improvizációs zene. Vandermark tépi a tenor és bariton szaxofont, …míg a Stavanger-dobos-Nilssen Love „bottal” bizonyítja, jó hírnevét, hogy ő az avant-garde jazz legerősebb ütős varázslója. Vandermarkkal logikai vonalakon keverik az energiaáramlást. Bár hangok és ritmusok / struktúrák jelennek meg, a duó nem kínál egyszerű megoldást. Ez a nyers zene brutális szépsége, mely egyre inkább magával ragad. A zene hatályon kívül helyezi a szép és csúnya szokásos megértést, inkább átveszi az irányítást a test és a lélek felett.” (Forrás)

Korábban már volt róluk szó. Annyit tennénk csak hozzá, hogy valahogy így képzelnénk el a fizika és a metafizika vérfertőző nászából született ivadékot. Ideig-óráig életképes, de hamar kiderül, hogy ez a felettébb elborzasztó jószág bizony evolúciós zsákutca.

Ezt a jó ízlés elleni merényletet 2012. április 27-én, 20:00-kor követik el Komáromban, a Monostori Erődben, az Ékes Színpadon. Tessék megnézni. Ahogy sziámi ikreket, úgy ilyesmit se minden nap lát az ember.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése