2012. május 19., szombat

Imázsváltást a magyar jazzéletbe!

Gyakran kapjuk a vádat, hogy negatívak és ellenségesek vagyunk a stílussal. Ez igaz is. A változatosság kedvért ezúttal ismét építő jellegű javaslatokat teszünk. Mindjárt húszat!

1.      Műmelleket, fenék- és szájimplantátumokat Harcsa Veronikának.
2.      Dresch Mihály széthidrogéneztetett hajú, kiégett heroinista stílust vegyen fel.
3.      Az Oláh testvérek mind változtassák a nevüket a franciás hangzású Ohlálára.
4.      Hungarista gondolatiságú jazzegyüttest állítson össze a Fidesz – szigorúan adófizetői pénzekből.
5.      Szakcsi Lakatos Béla cserélje le a szemüvegét kontaktlencsére, növesszen kecskeszakállat és fogyjon le. A baseballsapka maradhat.
6.      Szőke Nikoletta zenésítse meg Bartos Cs. István Szeszdalait.
7.      Vukán György hagyja a maszturbálós improvizálósdit és álljon rá inkább a jazz sztenderdekre. És persze énekeljen is, mindezt a zongora tetejére helyezett Horgas Eszter-képnek tegye.
8.      Pege Aladárnak – tekintettel a besúgó múltjára – ünnepélyes keretek között vonják vissza a Kossuth-díját.
9.      A Lamantin Jazz Fesztivál kapjon új címerállatot a magyar népnek oly kedves Turul madár képében, és a korábban már részletesen ecsetelt módon alaposan szelektálja meg a fellépőit.
10.  Jazzerek méltatlanul keveset emlegetik mostanság a magyar jazz egyik nagy jótevőjét, dr. Erdős Pétert. Igazán illene a tiszteletére minimum a Budapest Jazz Clubban koncertsorozatot indítani, de a nevével fémjelzett fesztivál gründolását sem érezhetné senki túlzásnak.
11.  A Maloschik Róbert főszerkesztette JazzMa portál váltson profilt: a mostani nyálfolyató unalomtól mozduljon el a szélesebb közérdeklődésre számot tartó szaftos bulvár felé. És érkezzen is meg oda.
12.  Borbély Mihály teljesen hagyja abba a szeszesitalok fogyasztását, hátha mérséklődik az alkoholista pír a fején.
13.  Tóth Viktor váltson hangszert, mert a szaxofon nem áll jól neki. Hajat se ártana növeszteni, hátha adna valami jelleget az arcának.
14.  Szabados György nem menő, teljes mértékben uncool. A zongorázása zavaróan kusza, elképesztő sztorik sem keringenek róla, és a fizimiskája is alkalmatlanná teszi a halott istencsászár magyar jazzmuzsikus szerepére. Jazzerek, tessék mondjuk egy Frank Zappa-szerű érdekes figurát keresni a múltból!
15.  Gyárfás István hagyja a fenébe a jazzt, fogja a gitárját és szegődjön el a rá meglehetősen hasonlító Charlie mellé. Anyagilag is kifizetődőbb volna és a szakmai megbecsülésből is több hullna rá.
16.  Tony Lakatos tanuljon meg rendesen angolul. Milyen nyelven van a „discographie” szó? Mondjuk a honlapját amúgy sem látogatja senki, ez abból is kitűnik, hogy már a kezdőlap képe is hibás.
17.  Kornel Fekete-Kovacsnak nincsenek magyar származású felmenői? Vagy csak letagadja őket? Próbálnánk kattintani a honlapján a „hun”-t, de nem lehet.
18.  Grencsó István a kontaktlencse helyett viselje a régi vastagkeretes hipszter szemüvegét és mindenféle krikszkrakszos ingeket.
19.  Dés László álljon ki a nagy nyilvánosság elé és kérjen bocsánatot a magyar zenei életben – kizárólag a komoly anyagi haszon reményében – elkövetett ámokfutása miatt. Továbbá ígérje meg, hogy haladéktalanul visszavonul.
20.  Zenekaronként egy cigány épp elég. Lemezen még valahogy elmegy, de koncertszínpadon már nem mutat jól.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése